A intrat in vigoare legea privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare

A intrat in vigoare legea privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare

Luna aceasta a intrat în vigoare Legea nr.102/08.07.2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare. Legea conţine prevederi privind înfiinţarea, desfiinţarea, închiderea sau redeschiderea cimitirelor, întreţinerea şi funcţionarea acestora, serviciile funerare sau transportul persoanelor decedate şi se adresează atât entităţilor care deţin în proprietate, administrare sau întreţinere cimitire în funcţiune sau închise, cât şi persoanelor fizice care deţin în folosinţă locuri de înhumare.
Un aspect reglementat de noua lege este şi cel legat de întreţinerea locurilor de înhumare. Obligaţia amenajării şi întreţinerii acestor locuri le revine persoanelor care le au în folosinţă, iar, potrivit Art. 19 al noii legi, administratorul cimitirului poate retrage dreptul de folosinţă a locurilor de înhumare pentru neplata taxelor sau pentru părăsirea sau menţinerea în stare de neîngrijire pe o perioadă mai mare de 2 ani a locurilor de înhumare şi a lucrărilor funerare, după o notificare prealabilă.
Primăria Giurgiu a demarat procesul de inventariere a locurilor de înhumare din municipiu încă de la sfârşitul anului 2013. SC IPSV SA, societatea care gestionează cele trei cimitire din municipiu, a trimis până în prezent 1337 de notificări pentru clarificarea situaţiei juridice a locurilor de veci, având în vedere că unele sunt proprietate, concesionate ori au perioada de concesionare expirată. Toţi aceştia s-au prezentat cu actele solicitate, însemnând chitanţa aferentă plăţii taxei de concesiune, cartea de identitate, precum şi alte documentele din care să reiasă gradul de rudenie cu decedatul. Totodată, SC IPSV va continua cu alte 650 de notificări pentru posesorii locurilor de veci din cimitirul Sf. Haralambie de pe şoş. Sloboziei.

Ultima modificare: 15.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Giurgiuvenii pot ridica cererile pentru obtinerea subventiei la caldură

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.